Over mij

In 2013 zou ik gaan trainen voor de marathon van Rotterdam... dat is 1 training gelukt.
Naast mijn werk als verpleegkundige, sportmasseur en mijn moederschap van 2 eigen en 2 bonusdochters was ik namelijk een fanatiek hardloper. Ik werd ziek; griep, blaasontsteking, onduidelijk wat het precies was. Uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis en bleek dat ik een flinke darmontsteking had. Rust hielp, zei men en dat bleek ook zo te zijn, naast medicatie. Echter bij het hervatten van mijn hardlopen, had ik steeds weer wat buikpijn. Het advies van de huisarts; stoppen met hardlopen. Oeps, dat was geen optie!

Ik ben toen naar iemand gegaan voor een orthomoleculair advies en wauw... dat heeft mij heel wat opgeleverd! Heel veel ENERGIE en in 2016 de marathon van Parijs. Dit is de versnelde aanleiding geweest om mij verder te verdiepen en te scholen in complementaire gezondheid, voeding, ontspanning en beweging... kortom leefstijl!

Achteraf was ik in 2013 al veel moe; tussen de middag even snel een tukkie, anders redde ik de avond niet. Logisch toch, fysiek had ik best een pittig beroep, fulltime een massagepraktijk. In 2007 een ongelukje tijdens de wintersport gehad, waarbij ik knieletsel opliep. Dat zette me stil, wat ook nodig was, want anders was ik waarschijnlijk met een burn-out thuis beland.

Naast nog een aantal andere stressvolle periodes in mijn leven, wat nodige weerslag op lijf en functioneren heeft gehad. Allemaal verschillende signalen van mijn lijf om mij een boodschap te geven; Iets in mijn manier van leven klopte niet (meer). Zelf altijd bezig geweest met gezondheid volgens de normen van het Voedingscentrum; alles mager, veel koolhydraten, maximaal 2 eieren per week... de regulier geldende normen. Mijn moeder was altijd aan het lijnen, overigens zonder blijvend resultaat. 
Ook was ik niet te genieten, wanneer ik niet op tijd iets at; volgens mijn dochters erg irritant!

Sinds ik mijn leefstijl heb veranderd, heb ik mijn tukkie tussen de middag niet meer nodig en heb ik veel energie. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal ben ik veel stabieler.
En eerlijk... een opgeblazen buik en veel en riekende winderigheid was voor mij mijn hele leven normaal. Ook dat is nu voorbij. Heerlijk!!!!!!
 

Wat je over mij moet weten

Wat je over mij moet weten:
 • dat ik eerst bij een opleidingsinstituut ben gestart met de orthomoleculaire opleiding, waar ik na een half uur sterk de indruk kreeg dat het vooral om supplementenverkoop ging. Na 1 module ben ik daar gestopt.
 • Dat ik erg blij ben met deze ervaring. Waar ik nu de opleiding heb gevolgd kan ik mensen kwaliteit bieden, waar ik achter sta.
 • Dat ik, samen met jou, ga kijken naar hoe jouw klacht zich heeft kunnen ontwikkelen. Vanuit die gegevens komen we samen tot een aangepast leefadvies voor jou.
 • Ik je geen voorgekauwd menu geef. Wel richtlijnen voor een compleet leefstijladvies, gericht goede bouwstoffen in je voeding, beweging en ontspanning, zodat je er zelf mee aan de slag kunt.
 • Dat ik ruim 26 jaar in de reguliere gezondheidszorg werkzaam ben geweest, o.a. als doktersassistente en al snel als verpleegkundige (o.a. 10 jaar praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk).
 • Een aantal andere kernwoorden die klanten over mij zeggen: Gedreven, mensgericht,  open-minded, no nonsens mentaliteit,  praktisch ingesteld,  integer,  betrokken,  sterk inlevend vermogen.

Mijn visie op klachten en gezondheid

Ik ben ervan overtuigd dat je meer invloed op je gezondheid hebt dan je denkt. De basis van een orthomoleculair advies is een compleet leefadvies en niet enkel een suppletie-advies. Als je blijft eten, werken, omgaan met stress zoals je altijd deed, zal er ook niets veranderen! Durf voeding, bioritme en ontspanning anders in te vullen en laat je verrassen door de veranderingen in je energieniveaus en je lijf.

Met de juiste kennis, voeding, beweging, ontspanning en eventueel ondersteund door een aantal tijdelijke supplementen krijg je meer kwaliteit en energie in je leven. 
 

Mensen die mij kennen weten dat ik...

 • Dat ik graag, financieel gezien, mijn eigen broek omhoog houd,
 • Een enorme rommelkont kan zijn, terwijl ik een opgeruimd huis erg waardeer (gelukkig is mijn man erg opruimerig),
 • Nog steeds warme gevoelens krijg bij het horen van het geluid van mijn eerste auto....een eend, 2CV,
 • In 2000, vanuit Den Haag en Sittard, weer in de Friese klei ben gezakt en me daar heel comfortabel bij voel,
 • Geniet van onze 4 volwassen meiden in ons samengesteld gezin,
 • Steeds vaker even buiten mijn comfortzone durf te gaan; recent in een blowkart gaan zitten en heb enorm genoten van het spelletje met wind en snelheid,
 • Hou van zelfsturing wanneer het op mijn gezondheid aan komt,
 • Kaders en protocollen... leuk, echter het gaat altijd om de individuele mens,
 • Soms ook mijn tijd enorm kan verlummelen, terwijl ik eigenlijk......heel veel had willen doen. Daarom tegenwoordig steeds vaker mezelf een schop onder de kont, de werkzaamheden uitvoer en erachter kom, dat het eigenlijk wel mee viel.