Toxinen


28-11-2021

Toxine is een woord wat algemeen giftige stoffen/invloeden omschrijft. En die zijn er veel, niet alleen daadwerkelijke stoffen, ook negatieve invloeden om je heen.

Laat ik leuk beginnen; van mijn schoonheidsspecialiste (waar ik me af en toe heerlijk laat verwennen met een behandeling) geeft me altijd complimenten dat mijn huid er goed uitziet. Doe ik er veel aan? Nee dus, wassen met water en alleen een magnesiumdagcreme op de dagen dat ik mijn haar was. En ik gebruik zelden make up.
Wel drink ik dagelijks 2 grote glazen lauw water...lekker..nee, echter wel goed voor veel dingen: niet nadenken, gewoon drinken Jel, denk ik dan.

Via je voeding en omgeving (luchtvervuiling) krijg je ongevraagd meer binnen dan je je bewust bent. Ook binnenshuis produceren we afvalstoffen. Gelukkig woon ik niet een industriële omgeving, wat weer scheelt.

Dan de invloeden van alle berichtgeving. Deze week vond ik wel spannend of ik mijn praktijk weer opnieuw moest gaan sluiten en dus veel berichtgeving gevolgd. Niet handig; ondanks dat ik een vrijwe week had, sliep ik onrustig, vroeg wakker en stond direct aan.

Nu ik weet dat ik tot 17 uur mag werken, beperk ik het volgen nieuws en actualiteiten, ga door met water drinken, lucht dagelijks mijn woning, ga door met goede voeding, blijf sporten waar het we kan, heb leuke gesprekken met mensen om me heen. Allemaal zelfzorgmiddelen, waar ik blij van word en dus goed is voor mijn welbevinden.

Wat doe jij voor jezelf in beperken van giftige invloeden?
En welke goede zelfzorgmiddelen pas jij toe?
 

Terug naar overzicht