Stress


18-08-2021

Stress
Eerlijkheidshalve moet ik nog wat bekennen. Mijn vakantie liep anders af dan verwacht. Tijdens de laatste dag yoga schoot het in mijn rug en niet een klein beetje. 
De halve les was voorbij, theepauze en ik moest erg nodig plassen. Dus hup, in de benen, bij de deur mijn slippers pakken….en ik kwam niet meer omhoog; shit hoe moest ik dat nou doen…
Na 5 minuten kon ik langzaam omhoog komen en naar het toilet. 
Na de pauze nog aanwezig, echter meedoen lukte niet. 

Dit was een enorme stressvolle gebeurtenis voor mijn lijf en ik had de dag erna ook nog flink veel pijn. Gelukkig had ik curetape van fysiotape mee en heeft mijn man dat kunnen aanbrengen 
Wat er ook gebeurde; die middag enorm veel en vaak trek in etenswaar waar ik de hele week niet naar had omgekeken; chips, croissant, gevulde koeken….
Een mooie gewaarwording, want bij stress zorgt je lijf dat er om energie wordt gevraagd! 

Nu was dit een duidelijke aanleiding, echter vaak is die aanleiding minder duidelijk wanneer  er regelmatig stressfactoren je leven aanwezig zijn; je werk, zorg voor familieleden, je partner, financiën, je hypotheek, te weinig beweging, veel kunstlicht en ga zo maar door. 

Wanneer je over dit soort principes meer kennis hebt, kun je er ook beter mee omgaan. 
Meer kennis over wat te eten, hoe te bewegen, je bioritme zorgt ervoor dat je meer energie overhoud om leuke dingen te doen!

Zaterdag vaker gegeten dan normaal, echter wel goed en lekker eten. Zondag kon de de draad weer oppakken. 
Hoe gaat dat bij jou?

Terug naar overzicht