Stormachtig uit het lood


07-02-2021

Begin deze week schreef ik dat ik niet helemaal goed in mijn vel zat. Menstruatie zat er aan te komen, dinsdag was een gure, grijze dag en natuurlijk was er weer een persconferentie. Terwijl ik daar normaal weinig tot geen last van last heb. 
Sinds half december mag ik mijn massagewerkzaamheden, wat ook een deel van mijn werk is, niet meer uitvoeren. Weg dagelijks fysiek werk met de sociale contacten.

Ik heb niets te klagen, wanneer ik mezelf vergelijk met vele anderen; horeca- en evenementenbranche, de niet-essentiële winkels, sport- en yogascholen en niet in de laatste plaats de gehele reisbranche.
Echter ik ben wel uit het lood geslagen; inkomsten gedaald tot het minimale ( en graag houd ik mijn broek omhoog), opeens weinig sociale contacten, veel minder beweging, geen wekelijkse pumples en yogales meer. In mijn omgeving mensen dingen zien doen, die niet handig zijn volgens de huidige regels en vervolgens ontdekken dat mijn lontje korter aan het worden is.

Ik moest denken aan de workshop die ik bij Roelof Lousma vorig jaar deed en een filmpje moest maken; hoe toepasselijk die harde wind van toen door de bloeiende akeleien, die uiteindelijk toch weer terug veren. Op een dag als vandaag; het filmpje met het voorjaarszonnetje, harde wind en prachtige kleuren geeft perpectief. 

Hoe ga ik om met de storm die Corona met zich meebrengt? Hoe toepasselijk op deze zondagochtend, nu ook hier de wind stormachtig hard waait en de sneeuw begint te vallen.
Tja, ik heb afgelopen tijd een aantal webinars gegeven, gestart met het posten op Instragram, veel tijd in mijn opleiding kunnen steken, een boek lezen waar ik nooit aan toe kwam, mijn documenten opnieuw ordenen, opruimen. Ik mag nu dingen leren, waar normaal gesproken weinig ruimte voor over is.
Echter dagelijks een flinke wandeling, krachtoefeningen en yoga is wel wat blijven liggen.
Dus Jel aan de slag; dagelijks naar buiten, met eenvoudige zelf krachtoefeningen doen, vaker een online yoga-les inplannen.
De gedachte alleen al maak dat het anders wordt. Hiermee wordt mijn verkracht weer groter.

Hoe is dat voor jou? Misschien tijd om een krachtige actie in te zetten? Starten met een andere leefstijl, die je meer energie en gezondheid oplevert?
Neem contact met mij op via info@oerenergiek.nl en dan gaan we samen effectieve veranderingen maken, die jou verbetering gaan opleveren!

Terug naar overzicht