Sociale contacten


13-06-2021

Sociale contacten.. geniet jij er ook weer van? Ongedwongen samen met iemand een bakkie leut drinken, ondertussen lekker kletsen over...ja wat niet...
Afgelopen vrijdag was ik even bij een vriendin en ook haar zus kwam onverwacht langs. Die zus lang niet gezien, geen wonder gezien deze tijd. Maar wat was het heerlijk; over iets en niets praten.
Gisteravond heerlijk even naar de verjaardag van een nichtje, waar mijn man en ik 's avonds de enige visite waren. Ook hier weer genoten. 

Ook in mijn massagepraktijk hoor ik wel erg vaak dat mensen de sociale contacten steeds meer zijn gaan missen. Een dame die altijd fleurig is, was de laatste keer gehumeurd; ik ben er zo aan toe om gewoon weer eens een weekend vrienden op te zoeken en het gewoon gezellig te hebben.
Thuiswerken; de een zweert erbij, de ander vindt het vreselijk. Ook daar worden de gesprekken met collega's gemist. En mensen die starten bij en nieuwe werkgever krijgen moeilijker een gevoel bij een bedrijf.

Blijkbaar hebben veel mensen deze menselijke interactie nodig om zich happy te voelen. En dit heeft dus invloed op je gezondheid! Wanneer je lekker in je vel zit, komen er processen in je lijf op gang, wat een positief effect op jouw gezondheid.

Hoe zit dat bij jou? Mis jij het? Wat doet een goed gesprek met jou?

 

Terug naar overzicht