Snurken en jicht


07-03-2021

Mijn echtgenoot heeft gister genoten van een paar glazen wijn. Dit betekent altijd dat hij die nacht meer snurkt dan normaal. Halverwege de nacht ben ik van bed verhuisd.
Ik kreeg wel gelijk inspiratie voor mijn tip van vandaag. Snurken en jicht.

Wist je dat snurken wel pseudo-jicht wordt genoemd? Een broertje en zusje van elkaar?
Wanneer je jicht hebt, heb je teveel urinezuur wat niet afgebroken wordt en snurken wordt wel pseudo-jicht genoemd. Met snurken zal er dan ook een relatie liggen met dat urinezuur.
Echter niemand van ons kan meer urinezuur afbreken met behulp van het uricase, een enzym die dat bewerkstelligt.
Ooit kon de mensheid dat wel. Echter door verandering in ons genetisch materiaal lukt dat dus niet meer.

Het goede nieuws is, dat er wel een andere mogelijkheid is om dat urinezuur af te breken: BEWEGEN! Dit is een oplossing bij de eindstreep. 
Je kunt natuurlijk ook kijken waardoor urinezuur o.a. wordt gevormd; fructose. Waar vind je dat in terug?

Fructose, echter ook suiker, cola (frisdrank), geraffineerde koolhydraten, HCFS (high corn fructose siroop, wat door de industrie aan veel voedingsmiddelen wordt toegevoegd), vruchtensappen en alcohol zijn urinezuurvormend.
Handig dit in ieder geval te minderen in je voedingspatroon.

En wat denk je van zoetstoffen? Sacharine en aspartaam? Dit is vele malen zoeter en levert geen calorieën op. Echter je hersenen denken wel dat er energie aan komt en je houd dus trek en gaat iets anders eten. 

Wanneer jij helaas bekend met jicht-aanvallen en je voert dit door met nog een aantal aanvullende maatregelen, zul je er minder vaak last van hebben. Wil je weten welke? Stuur een mail naar info@oerenergiek.nl en ontvang nog een goedkope handige tip.
De snurkers; je partner zal er blij van worden; jullie krijgen beiden weer een betere nachtrust.

Terug naar overzicht