Pijnlijk borsten en leefstijl.


21-03-2021

Pijnlijke borsten en leefstijl.

Een aantal jaren geleden had ik met regelmaat pijnlijke, gevoelige en knobbelige borsten.
Via de huisarts is er toen ook een mammografie gemaakt, waaruit bleek dat er gelukkig niets ernstig an de hand was. Het kreeg de naam mastopathie; een verzamelnaam voor allerlei klachten aan de borsten. 

Tijdens de opleiding hormoonfactortrainer begreep ik dat veel vrouwen vanaf hun 35-ste levernsjaar, tot aan de menopauze hier last van hebben.
Klachten zoals, pijnlijke en gespannen borsten (vooral de week voor de menstruatie), aanraking is pijnlijk, borsten die onregelmatig aanvoelen.

Hoe komt dat toch?
Is onze huidige maatschappij hebben we te maken met een leefstijl en omgevingsfactoren, die voor oestrogeendominantie zorgen. Industrieel bewerkte voeding, bepaalde tekorten aan enzymen en vitamines, stress, een gebrekkige lever- en darmfunctie kunnen ervoor zorgen dat bepaalde stoffen moeilijk kunnen worden afgebroken.
Dit betekent dat je ook zelf dingen kunt aanpassen in je leefstijl, zodat je minder klachten ervaart.
Daarnaast bestaat het ook een borstweefselbehandeling, die hiervoor kan zorgen.

As. Woensdag 23 maart om 19.30 uur geef ik, samen met Renate Keizer van @Prachtlingerie, een webinar waarin we je hierover gaan informeren. Kosten €10,00. Stuur een mail naar info@oerenergiek.nl, dan krijg je woensdag een link van het webinar.

Terug naar overzicht