Lunchwandeling


06-03-2022

Lunchwandeling

Wandel of sport jij wel eens tijdens je lunchpauze? Zo ja, doe je dit voor of nadat je hebt gegeten? De meeste mensen gaan na een ochtend werken eerst even (snel) eten en daarna een blokje om.
De inhoud van je lunchtrommel verdwijnt in je maag en vervolgens ga je in actie…

Dit betekent voor je lijf, dat je spijsvertering absoluut niet optimaal op gang komt. Wanneer jij gaat lopen, kan je lichaam die energie niet gebruiken voor je spijsvertering. Je zenuwstelsel staat nog in de actiestand (sympathisch) en dan kan je lijf zich niet bezig houden met de inhoud van je maag.

Voor je spijsvertering kun je het beter iets anders aanpakken.
Eerst wandelen (of sporten) en vervolgens nog even rustig eten.
Door eerst te gaan wandelen (of sporten), schakel je even af van je werk en komt je stofwisseling nog even in actie. Daarna ga je rustig zitten, misschien met een gezellige collega en ga dan genieten van je lunch. 

De kans is groot dat je parasympatische zenuwstelsel (actief in rust) aan staat en je spijsvertering prachtig kan opstarten. 
Tijdens de wandeling heb je vast al zin aan de inhoud van je lunchtrommel, wat er voor zorgt dat er al allerlei acties in je lijf op gang, die gunstig zijn voor het verteren van je eten.

Een kleine verandering, het veranderen van een volgorde, levert jouw gezondheidswinst op!


 

Terug naar overzicht