Incasseringsvermogen


19-12-2021

Afgelopen week, na mijn positieve test voor Covid-19, ruim een week in quarantaine gezeten. Gelukkig was ik er niet erg ziek van en had supplementen in huis volgens de orthomoleculaire richtlijnen.
Na iedereen geïnformeerd te hebben, heb ik het boek "de meeste mensen deugen" gepakt en gelezen. Is de mens in beginsel slecht of juist goed?
Het boek word vanuit verschillende geschiedkundige, filosofische en wetenschappelijke stromingen benaderd. Zelf ga ik van het goede van de mens uit...thuis wordt ik wel eens naïef genoemd, enfin...
Afgelopen mogen ervaren dat ik allemaal lieve berichten/kaarten kreeg en hulp aangeboden vanuit onverwachte hoeken. 
Zaterdag mocht ik mijn gang weer gaan en dan maandag aan het werk...totdat...
Een donderwolk waarmee ik zaterdagmiddag de stad in liep. Gefrustreerd op wat ging komen. Bij de Primera uitte ik deed ook tegen een bekende, die mij vervolgens een boek liet zien: Moppereend. Ja, zo gedroeg ik me ook, helaas. Toch werkte dit plaatje relativerend.
Na de persconferentie heb ik het te doen met alle ondernemers en organisaties, die de tent weer mogen sluiten en een deel, die geen recht hebben op hulp. Wat vraagt dat veel van hun incasseringsvermogen en veerkracht. 
Ik hoop dat alle ondernemers/organisaties, net als ik afgelopen week, hulp aangeboden krijgen. En wel in de vorm, dat we massaal toch producten en diensten afnemen bij de ondernemers bij jou in de buurt.
Intussen heb ik bericht va RBCZ dat onze branche wel mag werken, waar ik erg blij me ben.

Terug naar overzicht