Flexibel


17-07-2022

Hoe flexibel ben jij wanneeer iets, een dag of....anders verloopt of gaat dan jij het bedacht? Pas je je gemakkelijk aan of levert dat gedoe op.

Een tijdje geleden zei een dochter tegen mij dat ik buigzamer ben, dan jaren geleden.
Toen ik daar over nadacht, moest ik bekennen dat ze gelijk had.
Dit komt mede omdat ik anders ben gaan eten en dat ik structureel omega 3 ben gaan gebruiken.

Omega-3-vetzuren bepalen onder andere de kwaliteit van de celmembranen in onze lichaamscellen, waaronder de cellen in onze hersenen. Hoe beter deze membranen worden gevoed met omega-3-vetten, hoe beter ze hun werk kunnen doen. In de zenuwcellen kunnen dan bijvoorbeeld prikkels beter van de ene cel op de andere worden doorgegeven. Dat is bijvoorbeeld belangrijk om snel te kunnen reageren, je te kunnen concentreren of iets te kunnen leren.

Om de verhouding tussen omega-3 en omega-6 te herstellen, eet je allereerst meer vette vis en wat vaker zeewier. Tegelijkertijd verminder je de inname van de hiervoor genoemde producten die rijk zijn aan omega-6-vetten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen zonnebloemolie gebruikt om in te bakken, maar kokosolie of avocado-olie. Ook kun je beter je vlees en gevogelte bij de biologische winkel kopen dan in de supermarkt. En bewerkte producten eet je zo min mogelijk.
Dat is in het begin misschien even zoeken en wennen, maar je geeft je lichaam zo wel die voeding die de balans tussen je vetzuren kan herstellen. Zo verminder je jouw gevoeligheid voor ontstekingen en komt je lijf tot rust (bron naturafoundation).

Een goede reden om meer producten uit de zee te eten. Of wanneer je dat niet lekker vindt, te overwegen om omega 3 te gaan nemen.

 

Terug naar overzicht