Detox


22-05-2022

Detox

De lever is ook een belangrijk orgaan in ons lichaam. Heeft veel taken: oa. maken van gal, rol bij de bloedsuikerregulatie, opslag van stoffen en het omzetten van veel stoffen (opbouwen, afbreken). Bij de laatste kun je je voorstellen dat iets heeft te maken met detoxen. Bijvoorbeeld glucose/glycogeen, omzetten van eiwitten en vetten in bruikbare stoffen voor je lijf en ook het verwijderen van schadelijke stoffen.
Dat laatste begint het al in de darmen; wanneer die goed functioneren komen bepaalde ongewenste stoffen niet binnen.

De lever heeft een aantal manieren/fasen om ervoor te zorgen, dat die stoffen via de urine of ontlasting je lijf verlaten. 3 fasen (of 4, wanneer je het startpunt in de darm meerekent).

Bij een detoxkuur, die je koopt, wordt vaak fase 1 gestimuleerd. Maar wat nou, als de volgende fasen niet lekker verlopen?
Dan krijg je gedoe: hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, diarree ed. Is dat normaal? Volgens mij niet, het geeft wel aan dat fase 2 en 3 ook niet lekker lopen.
Handig is dus om ervoor te zorgen dat alle fasen goed verlopen.

Hoe doe je dat? Met een duur product?
Misschien beginnen om er minder zooi in je lijf te stoppen (industrieel bewerkt eten, gematigd koffie, alcohol, voedsel die bestrijdingsmiddelen bevatten)…dat scheelt je lever al een hoop werk.
Daarnaast drink dagelijks voldoende water, beweeg royaal, eet regelmatig bitter voedsel eten. Overweeg om biologische producten te gebruiken. Dat ondersteunt je lever enorm.

Heb jij een leuke tip om je lever te ondersteunen in zijn taken?


 

Terug naar overzicht