Bed


23-01-2022

Bed

Een bed is een draadloze oplader, las ik deze week op Instagram. Een mooie vergelijking. 
Jennifer van jinxdesign, aan wie ik het vertelde, inspireerde mij verder: wanneer je regelmatig moe bent/dipjes hebt, is er iets met je batterij aan de hand, jouw energievoorziening.

Het is normaal dat een mens, zoals jij en ik, goed slaapt en ruim energie heeft om de dagelijkse dingen te doen.
Slecht slapen zorgt er voor dat je stressniveau verhoogd wordt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Je wordt ontstekingsgevoeliger, sneller ziek en dat je lontje korter wordt, is dan ook geen wonder. 

Hoe is het met jou? Slaap je vlot in, slaap je door en wordt je uitgerust wakker? Heb je overdag wel eens een dip, bv. na het eten, suikerdip, vier-uurtje?
Het zijn allemaal signalen, dat je energievoorziening verre van optimaal is.

Zelf kon ik de dag ooit niet doorkomen, zonder tussen de middag even een tukkie te doen. Destijds vond ik dat niet gek, want ik had ook inspannend lichamelijk werk in mijn massagepraktijk. Uiteindelijk mondde het bij mij uit in een darmontsteking, die na de eerste reguliere behandeling, me eerst weer op de been hielp. Echter moe bleef ik wel. Na het aanpakken van mijn leefstijl, heb ik meer dan voldoende energie om mijn werk te doen en daarnaast te sporten en andere leuke dingen te ondernemen.

Verandering in je leefstijl kan een enorme verbetering hierin brengen. Moet het roer drastisch worden omgegooid? Vaak zijn eenvoudige aanpassingen, die verassende effecten hebben. Wat houdt je tegen? Maak de eerste stap en laat je aangenaam verwonderen. Ga voor meer energie!

Wanneer je zelf niet helemaal waar je het beste kan beginnen, ik help je graag. Neem dan contact met me op. Gaan we samen kijken welke strategie het beste voor jou is. 

Terug naar overzicht