Zingeving


31-01-2021

Effect zingeving voor je gezondheid.
 
Zingeving heeft alles te maken met dat wat je leven betekenis geeft. Zingeving zorgt ervoor dat je met een goed gevoel opstaat en ook dat je met voldoende positieve energie en levenslust hebt.Dat je de dag ook zo kunt afsluiten.
Wat is echt belangrijk, waarvoor ben je dankbaar.
Zeker in deze tijd belangrijk om er aandacht aan te schenken.
 
Een flitsende auto, succesvolle carrière, een prachtig huis, de allerlaatste trends volgen. Veel mensen hebben alles wat ze maar kunnen wensen. Maakt dat je echt gelukkig? Waarschijnlijk niet.
Ieder mens heeft behoefte aan onderdak, voedsel, veiligheid en sociale contacten; basisbehoeften. Als deze zijn vervuld, kun je misschien dit maanden of zelfs jaren volhouden. Bij een deel van de mensen reist de vraag op: Is dit nu alles?
Zingeving en een doel hebben is voor iedereen van belang. Wanneer dit ontbreekt kan dit leiden tot psychische klachten, burn-out-verschijnselen of een depressie.
 
Het besef dat een perfecte wereld niet bestaat is de eerste stap. Kijk vooral naar wat er wel is, wees dankbaar voor de goede en mooie dingen die er wel zijn, kijk naar wat bij jou wel goed gaat. Waardeer dat het ook wel eens niet goed gaat en dat dat naderhand vaak bijzondere leermomenten zijn geweest.  Na een druilige, regenachtige dag, ben je des te blijer wanneer de zon wel weer schijnt, zonder de nacht zou er geen dag zijn.
 
Zoek naar niet naar geluk, wacht niet af tot het geluk naar je toe komt.
Bepaal je eigen persoonlijk doelen, kijk waar je je kunt ontwikkelen.  Waar maakt je hart een sprongetje van? Misschien kun je iets voor een ander betekenen. Groet mensen die je tegen komt. Doe een belletje naar iemand, die je al lang niet meer gesproken hebt. Of maak een wandeling in de natuur en ontdek al het moois wat die je te bieden heeft, ervaar de warmte van de zonnestralen. Begin aan een nieuwe hobby of start die opleiding, waar je steeds naar zit te kijken.
 
 
 

Terug naar overzicht