Weerstand


21-11-2021

Weerstand.

Als je zoekt naar de betekenis van het weerstand, kom je diverse betekenissen tegen.
In deze tijd zie ik over veel verschillende zaken weerstand: tegen overheidsbeleid, hulpverlenende diensten, eigen verantwoordelijkheid nemen…
En deze tijd brengt brengt voor veel mensen echt moeilijke tijden. Denk, naast de zorgmedewerkers, eens aan de horeca? Gister ging ik samen met mijn man een hapje eten bij de Doelen in Franeker… bij lange na niet volgeboekt.

Is het handig om energie steken in iets waar je tegen bent, echter er geen persoonlijke invloed op kunt uitoefenen? Of is het handiger om energie te steken in hetgeen waar je wel invloed op hebt?

Kies ik voor het eerste heeft dat invloed op mijn stressniveau en indirect op mijn gezondheid/immuniteit in het algemeen.
Kies ik voor het laatste verhoog ik mijn eigen weerstand.

Best lastig in deze tijd. Toch probeer ik zo veel mogelijk te kiezen voor de laatste optie; genieten van thuis, buiten wandelen, hardlopen, een yoga les, een goed boek lezen (lees nu het boek van Rutger Bregman, de meeste mensen deugen), lekker en gezond koken en even wat minder moeten van mezelf. Daarnaast voorbereiden op een aantal mooie ontwikkelingen voor het komende jaar.

Wat doe jij in deze tijd?








 

Terug naar overzicht