Wankel evenwicht


14-03-2021

Vrijdagmorgen, half zeven...mijn man maakt mij wakker. Hij gaat naar zijn werk en zegt nog even gedag.
Heb je lekker geslapen? Eigenlijk niet... nou werk ze en tot vanavond. Hij vertrekt.
Ik blijf liggen en bespeur dat ik wat chagrijnig of iets in die trend ben.
De hele week niet 100 punten goed in mijn vel en vannacht iets wat leek op opvliegers.
Hoe kan dat nou?

Niet gek, wat ook ik heb gewoon last van stress. Ben, net als ieder ander, uit het lood door deze hele Corona periode en dat terwijl ik mezelf gelukkig mag prijzen: mijn gezin loopt goed, over de relatie met mijn man mag ik niet klagen, mijn ouders gaan hun gangetje, ik mocht weer starten met werken, allemaal leuke mensen gezien, leuke gesprekken, een inspirerend digital gesprek met de gemeente Waadhoeke, tja wat wil je nog meer?

Nou....weer zoals ruim een jaar geleden; naast mijn gezin en werk naar sportschool, de yogaschool, omdat ik daardoor gewoon beter in mijn vel zit. Daarnaast gewoon even winkelen en mensen ontmoeten, afspreken met een vriendin om naar de sauna te gaan.

Ik besef nu maar al te goed dat ik weinig overgangsklachten ervoer, omdat ik wat aan krachttraining deed en wekelijks de yogaschool bezocht.
Sinds ik weer mag werken, hoor ik geluiden van mijn klanten, met vergelijkbare geluiden als die van mij.

Ik zie het als een Jenga-spel; COVID-19 heeft verschillende blokjes uit de toren gehaald. Niet alleen het virus zelf, echter ook dingen die je normaal doet; sporten, ontspannen, mensen ontmoeten, dingen delen in een live gesprek.

Nu ik dit weer even bewust weet, is er werk aan de winkel! Toch vaker kiezen voor een yoga-les volgen (ook al is dit online), zelf een aantal krachtoefeningen gaan doen, vaker de telefoon pakken en een vriendin bellen, doorgaan met goede voeding en vooral aandacht hebben voor wat wel kan. Op die manier kan ik zelf weer her en der een blokje in Jenga-toren terug stoppen en mijn toren (lijf en geest) verstevigen.

Hoe zit dat voor jou?

Terug naar overzicht