Kwaliteit supplementen


21-02-2021

Laatst zei een klant tegen me; die supplementen bij jou zijn wel duur.
Dat overviel me en ik wist even niet hoe te reageren...
Wanneer je zelf bij de drogist iets koopt of online wat bestelt, krijg je dan wat je echt wilt of nodig hebt?
Voedingssupplementen vind je op verschillende plekken: in de supermarkt, op het internet of bij de apotheker. Omdat ze allemaal hetzelfde beloven, is het verleidelijk om de goedkoopste optie te kiezen, of die met de meest opvallende verpakking. Want wat is het verschil?
Vaak is het appels met peren vergelijken of een Toyota Aygo met een Audi 1 of vlees uit de supermarkt of bij de ambachtelijke slager....
Je kunt een gratis e-book aanvragen; info@oerenergiek.nl

Kun je het goed opnemen?
Als je een voedingssupplement inneemt, verwacht je dat je het vlot verteert en je er alle nodige vitamines en voedingsstoffen uit haalt. Zo eenvoudig is het helaas niet. Een aantal factoren beïnvloeden of je een supplement goed opneemt.

1. Hoe is het met jouw kwaliteit van je  spijsvertering
Heb je een goede maagfunctie en voldoende maagzuur? Dit is nodig om bv. mineralen als ijzer en magnesium te splitsen. Alleen dan kunnen je darmen de stoffen gemakkelijk opnemen, wanneer deze zelf optimaal functioneren. Hoe is het met de slijmvlieslaag in je darmen? Ook je gehele  drink- en voedingspatroon bepaalt mee of een supplement goed kan opnemen.
Heb je chronisch last van je maag of darmen? En is een basisconsult een betere optie; je leefstijl verbeteren, eventueel met een specifiek supplement voor jouw situatie.

2. Wat is de kwaliteit van het voedingssupplement, met name de 'opneembaarheid' of 'biologische beschikbaarheid'.
Die term beschrijft hoe vlot je een bepaald supplement kan verwerken, zodat de gunstige eigenschappen van de actieve stoffen tot uiting komen. Fabrikanten van kwalitatieve voedingssupplementen besteden hier de nodige aandacht aan. Wanneer alleen vitamine B6 wordt benoemd, weet je niet welke vorm, actief of niet actief, erin zit.
Neem je een voedingssupplement dat niet goed opneembaar is? Zonde, want dan gaan veel voedingsstoffen verloren en worden ze simpelweg via de ontlasting, zo in de toiletpot afgevoerd. Je produceert dan vooral dure poep.

3. Wat is de hoeveelheid milligram/gram werkzame stof per tablet. Wanneer je van een ‘duurder’ product maar 1 eenheid hoeft te nemen en van ‘goedkoper’ product 3....dan kun je zelf uitrekenen wat de prijs per dag is, die je betaald. Klein onderzoekje gedaan; een kwalitatief multivitamine met actieve stoffen kost 43 cent per tablet en andere met inactieve, niet duidelijk benoemde stoffen 22 cent.

Wil je meer informatie over kwalitatieve goed voedingssupplementen of een afspraak om zelf aan de slag te gaan met jouw klachten? Stuur een mail naar info@oerenergiek.nl

Terug naar overzicht