Intermittend drinking


06-12-2020

Bulkdrinking

Intermittend fasting is een term die veel mensen al kennen. 
Een andere term, die minder bekend nog is, is bulkdrinking; een paar keer per dag in 1x veel water drinken tot je dorst gelest is en dan een periode even niet.
Tegenwoordig hebben mensen vaak een fles water vaak bij de hand en drinken de hele dag door slokjes drinken, ook tijdens het sporten.
Toch is het goed om een aantal uren niet te drinken; dit levert een oude bekende stressreactie op in ons lijf; dorst. Wist je dat dorst een evolutionaire stressfactor is die ervoor zorgt dat angstgevoelens, agressie en agressief gedrag minder worden? In de oertijd kwam bij een waterplaats iedereen om te drinken: mensen, leeuwen, gezellen en daar werd niet gevochten. Tijdens het drinken komt oxytocine vrij, waardoor angst en agressie juist dalen.
Een leuke uitdaging; vertrouw op je gevoel en ga niet drinken tot je dorst krijgt, kom hiervoor in beweging om het te halen en drink tot je genoeg hebt. 

En drink vooral water; dit is de enige vloeistof die dorst echt kan lessen. 
Als mensen proberen minder  vaak, maar wel veel in 1x drinken, bevorder je je gezondheid en ook je algemeen welbevinden.

Meer weten? info@oerenergiek.nl

Terug naar overzicht